Popelucht streeft ernaar om het festival gratis toegankelijk te houden. Naar onze mening is dit nodig om optimale aandacht te krijgen voor de vele beginnende bands die op Popelucht hun carrière starten.

Popelucht is een zelfstandige organisatie die geheel draait op vrijwilligers en niet draait op subsidies. We zijn er trots op dat we zelf onze broek op kunnen houden en niet gelijk omvallen als er een subsidiekraan dicht gaat ( wat vele festivals wel is overkomen). Popelucht is een gezonde organisatie, die er ook op berekend is om tegenvallers op te kunnen vangen.

Popelucht doet alles in eigen beheer. Door het jaar zijn er 10 mensen bezig met de organisatie en tijdens het festival zijn er 60 vrijwilligers 4 dagen in touw. Aan en afvoer van materialen, plaatsen van tenten en hekwerken, aanleggen van de infrastructuur, bemannen van barren, friettent, assistentie van security, opruimen, etc. etc. doen we allemaal zelf. Hard werken, maar daarmee besparen we wel een berg kosten.

Popelucht werkt alleen met bands die vooral graag willen optreden en daarvoor met een vaak zeer bescheiden gage genoegen nemen. De bands vormen zo eigenlijk de grootste groep sponsoren. Ze investeren in een mooi optreden, dat zich later uitbetaalt in bekendheid en vervolg optredens.

Uiteraard moeten podium, geluid en licht daarvoor wel perfect geschikt zijn. De Tim Group, Travelin’Light en Meezun2en snappen dit als geen ander. Ze zijn dan ook al lange tijd onze vaste partners, zonder hen zou Popelucht niet mogelijk zijn.

Helaas zijn de kosten om Popelucht te organiseren altijd hoger dan de inkomsten uit drank en eten, ondanks dat het publiek toch flink zijn best doet. We zijn dan ook erg blij dat er veel ondernemers zijn die Popelucht een warm hart toe dragen en ons met materiaal, diensten of financieel ondersteunen. Daarnaast zijn er de particuliere donateurs, die ook hun steentje bijdragen.

Popelucht onderhoudt een duurzame relatie met sponsors en donateurs. We denken mee over advertenties, verlenen graag een wederdienst, bieden onze expertise aan waar we kunnen en brengen relaties met elkaar in contact.

Klik op de link voor meer informatie over sponsoring en donateur worden.

Popelucht wordt dit jaar mogelijk gemaakt door

Nieuwsbrief