De openingstijden van Popelucht zijn: Zaterdag 20.00 – 24.00 uur en Zondag 14.00 – 23.00 uur

Consumpties kun je aan de bar verkrijgen met munten. Munten kun je kopen bij de caravan naast de hoofdbar en bij de bar in de kapel. Op zaterdagavond is er nog een extra verkooppunt aan de andere zijde van de hoofdbar.
Bij aankoop van 10 munten krijg je een Popelucht sticker als souvenir (zolang de voorraad strekt uiteraard).

Eten kun je zoals elk jaar gewoon contant afrekenen alleen hebben we de vettige snackbar afgeschaft en werken we dit jaar samen met La Grande Dame en Stapels Bar & Grill. Nieuw dit jaar is de samenwerking van Popelucht met La Grande Dame, een hippe en imposante foodtruck met alcoholvrije cocktails, fingerfood, hapjes.
Heb je zin in een stevige Amerikaanse grillburger? Dat kan ook. Stapel’s Bar & Grill serveert een overheerlijke, stevige, Popeluchtburger.

Bij Popelucht is het niet mogelijk om te pinnen, maar net buiten het terrein, in de gevel van Nieuwe Nobelaer, is een pinautomaat.

Naast het muziekprogramma biedt Popelucht op zondag ook ander vertier.
Voor de kleintjes staat er een springkussen en is er schmink. Ze kunnen helpen met bekers verzamelen. Voor iedere meter bekers krijgen ze een zak chips.

Er staan diverse stands met sieraden, petjes etc. op het terrein tussen het hoofdpodium en de kapel.

Bij de Popelucht info stand kun je programmaboekjes en overige info krijgen. Ook kun je je hier aanmelden als donateur. Als dank krijg je een moddervette luchtgitaar cadeau, de kleur mag je zelf kiezen.

Aan bezoekers onder de 18 jaar mag geen alcohol geschonken worden. Om opstoppingen bij de bar te voorkomen door identiteitscontrole, vragen we alle bezoekers onder de 25 jaar die alcohol willen drinken een 18+ bandje te halen. Ze zijn te verkrijgen bij de infostand en de muntverkoop.

Buiten alcoholbeleid zijn er nog meer dingen die niet mogen op Popelucht. Kijk even naar de huisregels om niet onaangenaam verrast te worden. Popelucht is een beregezellig festival, waar ook heel veel wel mag, en dat willen we graag zo houden.

Minder validen zijn uiteraard welkom op Popelucht. Het terrein is doorgaans stevig genoeg voor rolstoelen etc. en de doorgaande paden zijn geasfalteerd. Helaas kunnen we geen aangepaste sanitaire voorzieningen aanbieden. Je zult je moeten behelpen in een dixie (neem iemand mee die je kan helpen) of naar een nabije (horeca)gelegenheid moeten. Zaterdagavond en zondag tot 17.00 uur kun je in elk geval bij Nieuwe Nobelaer terecht.

Popelucht hanteert het “max 100 DB” protocol, dat ondertussen op steeds meer festivals de norm wordt. Hierdoor voorkomen we geluidsoverlast en kunnen bezoekers op enige afstand van het podium normaal met elkaar praten en van de muziek genieten zonder suizende oren na afloop. Bij de speakers wordt echter wel de 100 decibel gehaald en dat is niet goed voor je oren als je er te lang voor staat. Neem oordoppen mee als je van plan bent veel voor het podium te bivakkeren.
Tip: veel drogisterijen en bedrijven die gehoorapparaten verkopen zijn speciale festival earplugs te koop. Ze kosten ongeveer een tientje en werken veel beter dan de standaard oordopjes.

Op festivals worden veel foto’s gemaakt. Popelucht heeft 2 fotografen die, behalve van bands, ook veel publieksfoto’s maken. Die publiceren we op facebook, zodat iedereen lekker kan liken en taggen. Je mag zo debiel als je zelf wilt poseren, maar houdt er rekening mee dat de hele wereld dit te zien kan krijgen. De Popelucht kiekjesnemers kunnen je gelijk laten zien hoe je er op staat en als dat niet bevalt de opname verwijderen. Achteraf foto’s weghalen is erg lastig (en vaak al te laat), en dat doen we dan ook niet.

Ben je nieuwsgierig en wil je alvast het programmaboekje bekijken? Dan kun je dit hier downloaden (zodra deze beschikbaar is).

Nieuwsbrief