Om Popelucht voor iedereen aangenaam te laten verlopen en wij ook volgend jaar weer graag een vergunning krijgen gelden er een aantal huisregels waar je je aan zult moeten houden.

Popelucht vindt plaats op openbaar terrein en daar gelden de normale Nederlandse wetten. Je mag er dus geen dingen doen waar oom agent het niet mee eens zou zijn.

Eten en drinken zelf meenemen is niet toegestaan. Het wordt door de security in beslag genomen. Zonde van de centjes die je dacht uit te sparen. We zijn niet zo flauw dat we pakjes drinken of liga koeken van kleine kindertjes af pakken.

Als je jonger dan 18 bent mag je geen alcoholhoudende dranken drinken, zelfs niet eens vasthouden.
Doe je dat toch, dan pakt de security het af. Mocht je het daarna nog eens proberen? Dan wordt je vriendelijk naar de uitgang begeleid en ben je de rest van het festival niet meer welkom.
Om te voorkomen dat je telkens weer wordt aangesproken op je jeugdig uiterlijk raden we iedereen onder de 25 aan even een bandje te halen bij de info stand, muntverkoop of Popelucht medewerkers.
Het barpersoneel is heel vriendelijk, maar heeft geen tijd om te discussiëren of Id’s te controleren. Bij twijfel geven ze geen bier of wijn mee, dus haal dat bandje voor je gaat bestellen.

Als je echt meer gedronken hebt dan goed voor je is mogen we je geen bier of wijn meer verstrekken. En helaas, niet jij, maar het barpersoneel en/of security bepalen dat.

Drugs zijn niet toegestaan. Je wordt vriendelijk verzocht je joint uit te maken. Gebruikers van harddrugs wordt de toegang de rest van de dag ontzegd. Dealers worden zonder pardon overgedragen aan oom agent.

Je hoeft het niet altijd eens te zijn met je buurman, maar op de vuist gaan vinden we overdreven om dat kenbaar te maken. Als je niet voor rede vatbaar bent zal je het terrein moeten verlaten. Wapens mee brengen voor het geval dat... stellen we helemaal niet op prijs en dat klikken we direct bij oom agent, waarmee je dan een meet en greet krijgt.

Het springkussen is voor kinderen, niet voor opgeschoten tieners. Popelucht is een festival, geen crèche, en daarom moeten ouders zelf op hun dierbare kinderkes letten.

Je beker op de grond laten vallen als die leeg is, is niet strafbaar. Maar het staat wel netter en helpt ons enorm als je hem in de vuilnisbak gooit. Er staan er meer dan genoeg. Nog beter is om hem aan een kind mee te geven, die krijgen een zak chips als ze een meter bekers inleveren.

Gelukkig mogen er ook een heleboel dingen wel. Feesten, dansen, meezingen, gezellig ouwehoeren, allemaal top. Moshen, stagediven en crowdsurfen mag ook, maar houdt daarbij wel rekening met de rest van het publiek a.u.b. Niet iedereen kan een maat 45 tegen zijn hoofd of een laag vliegende zweetman waarderen.

Nieuwsbrief